樓主: _kkab_student_
打印 上一主題 下一主題
收起左側

AOC之我感

睇完你d 個post, 我好似無言了, 我都有打綠亞, 但係我打親個的都係戰術型綠亞,
不過唔識貨個的滾旦就成日我係度話我打埋的29 綠亞,
當然佢地輸左之會咁講, 不過都有的好運人仕可以win 到我, 當我同佢打過之後,, 知左我點打之後,,,
我唔排除有好多人一直打綠亞只係識鬥快升城, 鬥快出兵, 鬥快無資, d的真係玩咁耐29 咁耐,
我唔係係度專登串無一類自以為高手個的人,但係佢地個的玩法十場打九場都係咁,第十場就係電腦
插蘇俾人拔左, 唉,,,試諗下, 佢地話自己玩左十幾年, 但係玩綠亞都唔識變通,,,
仲自以為係神,,,俾條毛你都會當令箭喇,,,,
回復 支持 反對

冇啦啦入到黎睇到甘多回憶既野!
好記得由01年開始接觸aoc,咩chisin果d封快勁團當然有入啦
zone都好自然會上去玩,基本上乜打法都有,累快封快真係靠隨機應變多

去到03年左右到喇..變多左人玩城快,d城快團多到呢.成日有團戰打
入吾同團(有d叫族/team)識好多人,
then樂古合併左sky-c(果時常用既對戰網),就發展到而家

其實我幾同意樓上果位講法,而家d人打法真係相比以前冇甘勁!
經差,一味快城,鬥出兵,屈..呢種打法好處當然係好快gg對手(if成功)
但係相對d綠亞老手黎講,真係小毛見大毛,其實咩打法就有咩應對方法

以前拉人打明高手真係會淨係高手先會入.肉肉就只有新手先入
而家......肉肉場就中手n個,高手1,2個!
其實我覺得係因為少左好多人開場,勁人想打機,冇高手場就一見有咩場都照入
令到d肉肉新手入到去只會俾人sm, 久而久之,自然會吾打
走去玩劇情,甚至放棄玩aoc轉game

同埋一黎而家出甘多game,又psp,ps3,onlinegame etc
分薄晒d玩家. aoc沒落都好自然既事!
講到尾, aoc係有佢好玩之處, 講實力,多變化,冇外掛
令佢好d既,唯一既就係吾好成日話人29,有咩高手未經歷過新手階段
但係想令佢興盛反既, 真係困難!
回復 支持 反對

的確依家d打法已經開始一式一樣,好似馬雅同中國先馬後插堡果d 慣常打法,好多人用
回復 支持 反對

我反而覺得係而架既馬雅先係甘, 馬雅uu 走黎射幾下then快帝 羽箭屈
而中國你講既先馬後壓堡, 問題係你都要經好,先出得多馬(又d又有僧)
仲可以馬+槍玩,馬加箭又得

而壓堡仲係你要壓得成功 ,壓果個位靚,仲要係有兵
兵吾夠對手揪, 個堡就好快俾人ram
但馬雅uu就一味甘! 常見既就係uu 快帝, 同埋uu,then壓堡 or 城初就直接壓堡
真係離吾開2樣野,堡同uu! 少變化
回復 支持 反對

我反而覺得係而架既馬雅先係甘, 馬雅uu 走黎射幾下then快帝 羽箭屈
而中國你講既先馬後壓堡, 問題係你都要 ...
felixccm 發表於 5-1-2011 01:27

的而且確馬國所運用o既技術係高過馬雅好多,馬雅2tc屈多弓快帝果d打法,4v4更見利害,但打得多依d打法的確唔係好事,但係其實中國馬堡一樣幾公式化,原因係1.0起堡實在太快,1.0中國經又太強,馬堡完快帝屈巨投都仲得,所以好多人咁玩
回復 支持 反對

世上冇絕對一種屈機既! 馬雅亦都吾見話1v1太強
都係睇邊個用啦=]
回復 支持 反對

愛你終於認左MAP HACK :O)
我唔信YAM 有HACK!
回復 支持 反對

WHY DIU 變左愛
回復 支持 反對

好睇好睇!!~~SUPPORT!!
回復 支持 反對

嘩,,估唔到而家緣亞都仲有咁多支持~~
回復 支持 反對