樓主: singstarwing
打印 上一主題 下一主題
收起左側

evo比賽分勝負方法

笫1點 死左隊友點拎分- - 人地殺得你隊友冇能力殺埋你拎分?仲有想殺你既人會增加 你話會唔會更易棄
笫2點 圍都要睇死唔死得架  死左隊友  咪同笫1點1樣
仲有12打3  56打4叫唔叫圍唔算既話 一開波打得差d果隊一定死緊
笫3點 有乜問題?e個係evo既一種送分打法ffa不嬲都係有人咁玩  人地咁玩之前殺唔殺到or圍唔圍到佢就係你地問題啦
回復

笫1點 死左隊友點拎分- - 人地殺得你隊友冇能力殺埋你拎分?仲有想殺你既人會增加 你話會唔會更易棄
仲有12打3  56打4叫唔叫圍唔算既話 一開波打得差d果隊一定死 ...
pk476 發表於 12-6-2009 03:29

計分都係唔想係比賽見到八個PLAYER玩送
以前陞未搞比賽之前,我都有參加過D比賽,參賽者好中意玩送,尢其係FFA,會以送死人為榮
你打過就會明,果D比賽氣氛真係好差,圍人送分好似係正職咁

仲有你果幾點:
笫1點:就算唔係計分制,你死左隊友,你都係係咁先架啦?你估人地會放過你咩?
笫2點:由於訐分制,要獨力殺人先有分,所以圍人反而會少左,圍人少左,死既機會就低左

>>仲有12打3  56打4叫唔叫圍唔算既話 一開波打得差d果隊一定死...
78P死左?唔係既話,78P點會唔打12P/56P?
回復

簡單而言計分制就係想比殺人勁既人WIN而唔係比送分勁既人WIN,OVER
回復

送分咪又係 殺拉+西馬+旦馬~~有咩好玩之處?
回復

送死人人都識,識用滑鼠就ok
打死人既skill比送死人難太多
打比賽都係睇人殺ja-.-
回復

仲有12打3  56打4叫唔叫圍唔算既話 一開波打得差d果隊一定死 ...
pk476 發表於 12-6-2009 03:29

回p1:殺完我隊友唔被另外2家即打?我都唔信lo真係
有邊team會唔即刻快攻,仲等你殺埋我?
回p2:圍有d可以圍唔死,睇你肯唔肯守,只要一直存在另外2team,你被圍一定有轉機
此外我近黎玩,死隊友日鐵清2隊,死隊友西哈+車守維威不羅至爆kill
尋日死隊友日哈ko波象不格又win埋,證明左死隊友唔代表一定出唔到線
回p3:上上次比賽,七夜果隊一開波都係打得差,但係佢贏左冠軍,還有問題嗎?
回復

我同你講下唔計分有咩問題出現
第1:唉喲,隊友死左添,打黎都冇意思,亂棄
第2:我地team俾人圍,打黎都輸家啦,齊齊棄先
第3:呢次到ffa,我慢慢食,買定奴弩炮盾3出守先,等佢地打哂我先出黎送

ev ...
singstarwing 發表於 11-6-2009 12:03

咁所以更加要淨係計勝負
1....隊友死左...你所講既後果..係兩制下都會存在....不是重點
2...圍...evo十常八九[email=....2@4]....2@4[/email]下...一隊死左...之後實會圍...ffa更加係常見....圍係杜絕唔到
唯一方法係....我覺得應該禁出口術....例如叫幫手之類....咁樣係圍之下..都可以公平d
3....咁d人先會早d殺人...唔會比機會人地之後升曬兵先....再者..爆kill而死若真係計分制..唔應該有分...你都識講...我死守咪得
回復

我覺得唔計勝負....唔好玩

同埋e個計分制....真係照你既意願做出黎....
29有29打法...

如果計送死...只可以係ffa入面有得傾....2@4比人送死...就真係技不如人..因為有兩個人
回復

咁所以更加要淨係計勝負
1....隊友死左...你所講既後果..係兩制下都會存在....不是重點
2...圍...evo十常八九....2@4下...一隊死左...之後實會圍...ffa更加係常見....圍係杜絕唔到
唯一方法係....我覺得應該禁出 ...
小霸王2046 發表於 12-6-2009 23:27

事實上完全睇唔明你講咩春,連幫邊面都唔g
不過計分制係實行過一次好成功,比賽質素又好高,先咁受人歡迎
至於我覺得死隊友未必一定自己俾人圍死埋,因為另外果2team會鬼打鬼
所以獨力爭取出線是有可能,仲有爆kill死係鼓勵用多d唔同mode
至於你死守得果一分我保證你出唔到線,仲有你估要整個死守既陣係咁易?
未起好陣俾人ko既大把,至於圍方面,圍死無分至小可以幫自己保存1分優勢(假設你有)
回復

29升成日講自己點點點ko人...點守三四個
但係對蒙d...丁...我地...講真...又咪輸
個d人29咋..........29升

我冇話幫邊面...只係覺得...計分制同勝負制係互補...冇話絕對

我既建議係..........
ffa--------例如---爆kill有一分....最後嬴果個有3分(由於我唔知係淘汰制定點)
而2@4...得嬴果隊or你可能鐘意兩隊...玩多幾場咁...但絕對唔同意2@4爆kill都有分...理得你因為小隊友而爆...如果死左個隊友而爆...係咪更加要嬴先有分呢???你都29死左個隊友...仲想有分???

如果2@4用計分制...真係唔好玩..我覺得...原因係因為....2@4就算係圍...得勝機會都高d
回復